Nagelstyling

Het aanbrengen van kunstnagels kan met diverse producten. Acryl is het meest gebruikte product voor kunstnagels. Daarnaast is gel een veel gebruikt product. Ik ben gespecialiseerd in het aanbrengen van Acryl.

Acrylnagels worden gevormd door middel van een poeder en een vloeistof. Als deze samen komen vindt er een chemische reactie plaatst. Er ontstaat een kneedbaar bolletje waarmee een kunstnagel kan worden gemodelleerd. Wanneer de Acryl is uitgehard en de nagels voldoende dikte hebben, worden ze gevijld waarmee de gewenste vorm en lengte kan worden gerealiseerd. De nagels kunnen met deze techniek worden verlengd, verstevigd, en mooi worden versierd. Er zijn verschillende tinten Acryl verkrijgbaar, van een natuurlijk ogende French Manicure tot een modieus gekleurde designnagel.

Acrylnagels worden aangebracht op uw eigen nagels. Nagels groeien iedere week ongeveer 1 á 2 mm. Om de uitgroei en eventuele beschadigingen weg te werken moeten uw Acrylnagels regelmatig worden bijgewerkt en opgevuld worden. Bij een nabehandeling wordt een gedeelte van het oude Acryl weggevijld en een nieuw laagje Acryl aangebracht, zodat het nieuwe product weer perfect in balans is. Een nabehandeling vindt plaats na ongeveer 3 weken. Dit hangt mede af van de groeisnelheid van de nagels.

Sommige mensen vragen zich af of kunstnagels slecht zijn. Als Nagelstyliste kan ik hierop een simpel antwoord geven. Nagels hebben geen zuurstof nodig om te groeien en mooi te blijven. De nagel groeit namelijk van binnenuit. Kunstnagels zijn dus niet schadelijk zijn voor uw echte nagels. Uiteraard is het wel van belang dat de kunstnagels op een vakkundige manier en met de juiste materialen worden aangebracht.

Daarom werk ik in mijn salon alleen met producten van Creative Nail Design dat wereldwijd marktleider is op het gebied van nagelproducten. De producten van Creative zijn van hoge kwaliteit en zijn niet schadelijk voor uw gezondheid.